vineri, 13 septembrie 2013

Fericirea este chiar mai aproape decât crezi!



Să identificăm fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe.. şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.
            Se spune că “fericirea se află în lucruri mărunte”… şi asta chiar aşa este…. Fericirea vine atunci când faci lucruri mărunte, simple ca de expemplu atunci când îţi strangi persoana iubită de mână şi porniţi în fugă pe ploaie după autobus, atunci când îi pregăteşti o cină romantic, atunci când vă faceţi planuri pentru vacanţa ce urmează să o petreceţi împreună, şi multe alte lucruri asemănătoare.

Fericirea se află în lucuri simple, cum ziceam şi mai sus, oricând ne putem procura, atât nouă cât şi celor din jur, un gram de fericire, trebuie doar să dăm importanţă lucurrilor ce ne înconjoară. Mereu avem de făcut alegeri, ni se oferă posibilitatea să alegem cum vrem să ne petrecem viaţa… dacă doreşti să te plângi toata viaţa de ceea ce primeşti, nu ai decât căci asta vei primi, dacă doreşti să te bucuri atunci oferă dragoste şi importanţă lucurilor, persoanelor care te înconjoară.
Fericirea vine atunci când învătăm să apreciem fiecare moment al vieţii, când realizăm că nu avem nevoie de atât de multe pentru a fi fericiţi, când ştim cine sumtem şi ce simţim.
Cine spune că fericirea se află în lucuri măreţe şi spumpe înseamnă că nu a cunoscut fericirea adevărat.
Fericirea sta în lucruri simple. Fericirea este o stare în care simţi că pluteşti deasupra celorlalţi, în care devii mai indulgent, mai bun, ignori mai uşor problemele şi răul din jur, vrei să strigi tare tuturor că îţi este bine, că ai găsit liniştea şi că fiecare poate trăi astfel dacă deschide ochii si mai ales inima vieţii, lumii ce ne înconjoară. Fericirea vine atunci când ştii exact ce vrei şi ce te face fericit, când ai reuţit să te descoperi pe tine, să fii împăcat cu cine şi ceea ce eşti astfel încât să poţi oferi celorlalţi tot ce ai mai frumos. Fericirea apare atunci când simţi că o meriţi şi când o laşi să intre în viaţa ta, când ştii să o întâmpini frumos şi să fii recunoscător pentru ceea ce ţi-a fost dat. Fericirea ţine doar de imaginaţia noastră, de propria proiecţie asupra lumii.
Fericirea se regăseşte în puţine cuvinte spuse la momentul potrivit. Aşa dar alege cu grijă cuvintele, ca nu cumva să răneşti prin ele.
Înainte de a ne axa pe crearea momente speciale de fericire este important să ne acceptăm aşa cum suntem, cu imperfecţiunile, limitele şi slăbiciunile noastre, fără să ne comparăm cu alte persoane aparent mai înzestrate de cât noi, pentru că fiecare om e o fiinţă unică şi irepetabilă si nu ne putem compara decât cu noi. Poate că nu suntem foarte multumiţi, din anumite puncte de vedere, de noi, dar trebuie să ne fii recunoscători pentru însuşirile/aptitudinile/talentele în care excelăm, trebuie să învăţăm să ne numărăm binecuvântările şi nu lipsurile sau neajunsurile! Venim în lumea aceasta înzestraţi cu tot ce ne trebuie pentru misiunea pe care o avem de îndeplinit. Pe parcursul vieţii vom întâlnim acele personae atât de importante, care ne vor ajuta să învăţăm lecţiile iubirii şi să evoluam. Aşa dar să fii multumiţi cu ce avem şi din aceşti “talanţi” să scoatem ce e mai bun şi mai frumos!
Dacă ai avut un eşec într-o relaţie de iubire şi asta ţi-a zdruncinat stima de sine, reconsideră termenii problemei: nu te blama exclusiv pe tine, nu te încărca cu toată povara vinovăţiei şi învaţă să te ierţi. Iată ce spune doctorul Phillip McGraw în cartea “Salvarea relaţiilor”: până când nu veţi trăi cu demnitate, respect şi integritate emoţională, nici interacţiunile dvs cu ceilalţi nu se vor putea ridica la acest nivel de calitate. Dacă nu vă trataţi pe voi înşivă cu dragoste şi consideraţie, cum aţi putea dărui altcuiva aceste lucruri? Iar dacă nu le puteţi dărui, cum vă putetţi aştepta să le primiţi în schimb?” Trebuie să te împaci întâi cu tine, să-ţi refaci contactul cu puterea ta interioară, cu propria demnitate, cu propriile standarde şi stima de sine. Nu accepta mai puţin decât meriţi şi decât standardele tale, nu iţi  mai spune că este prea greu de găsit o persoană pe măsura pretenţiilor tale, sau că este mai bine cu rău decât fară rău. Nu mai accepta surogate toxice, ai credinţă, nadejde şi răbdare.

"Mulți pierd micile bucurii ale vieții, așteptând marea fericire."
Pearl S. Buck

Nu fi unul dintre aceea care aşteaptă mare fericire, începe de acum să faci ceva pentru sufletul şi fericirea ta!
Cu drag, Gabriela Pașcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu