miercuri, 28 ianuarie 2015

Cele 12 legi ale KARMEI!!



     Ce este Karma? Karma în limba sanscrită înseamnă „acțiune” și este echivalentul a ceea ce Newton a numit „fiecare acțiune trebuie să aibă o reacție”. Atunci când gândim, vorbim sau acționam, inițiem o forță care va acționa ca atare. Aceasta lege a cauzei și efectului nu acționează asupra noastră ca o formă de pedeapsă, dar ne ajută în drumul nostru pentru a evolua și a învăța.

   Conștientizând modul cum funcționează Universul, nu facem decât să ne ușurăm existența. Cele 12 legi ale Karmei ne ajută să înțelegem cum trebuie să acționam, ce trebuie sa acceptam, pentru a trai in fapt, mai fericiti.


 Așadar iață care sunt cele 12 LEGI ALE KARMEI:


   1. Cea mai importanta lege karmică: „Culegi ceea ce semeni”. Această lege mai este cunoscută și ca „Legea cauzei și a efectului”. Ceea ce dam Universului, primim înapoi. Dacă ceea ce ne dorim este Fericire, Iubire, Pace, Prietenie… Atunci ar trebui să fim fericiți, iubitori și adevărați prieteni.

   2. Legea creației - Viața nu se întâmplă pur și simplu, suntem coparticipanți - Suntem unul cu Universul, înăuntru și în afară. Tot ceea ce ne înconjoară ne da indicii cu privire la interiorul nostru – Fii tu însuți și înconjoară-te de acele lucruri pe care le vrei prezente în viața ta!


3. Legea umilinței – Dacă vedem într-o persoană o trăsătură pe care o găsim negativă, atunci nu suntem noi înșine concentrați la un nivel mai înalt al existenței.

  4. Legea evoluției „Oriunde ajungi, acolo trebuie să fii” – Pentru noi, a crește, a evolua în Spirit înseamnă schimbarea. Nu trebuie să îi schimbăm pe cei din jurul nostru, sau locurile, ci pe noi înșine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastră interioară și singurul factor pe care îl putem cu adevărat controla. Daca ne schimbam pe noi înșine în adâncul sufletului, viața va urma cursul pe care noi îl imprimam.

  5. Legea responsabilității – Ori de câte ori se întâmplă ceva negativ în viața mea, înseamnă că e ceva rău și în mine – Noi oglindim ceea ce ne înconjoară și ceea ce ne înconjoară ne oglindește pe noi. Acesta este Adevărul Universal – trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră.

  6. Legea conexiunii – Chiar dacă ceea ce facem pare irelevant și fără sens, de fapt chiar are un sens fiindcă în Univers, totul este conectat. Fiecare pas duce către un alt pas și așa mai departe. Nici primul și nici următorul pas nu sunt de importanță mai scăzută, pentru că de fiecare am avut nevoie ca să îndeplinim un scop. Trecut-prezent-viitor, toate sunt conectate.
  7. Legea concentrării – Nu te poți gândi la doua lucruri în același timp. Atunci când ne focusăm asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil să avem gânduri de joasă factură cum ar fi mânia, suferința sau invidia.


  8. Legea generozității și a ospitalității – Dacă tu crezi că ceva este adevărat, atunci la un moment dat în viața ta vei fi chemat să demonstrezi acel adevăr particular. Este un moment când trebuie să punem în practică ceea ce am învățat.


  9. Legea lui AICI și ACUM – Dacă ne întoarcem mereu în trecut nu reușim să fim în totalitate în prezent- AICI și ACUM. Gânduri vechi, patternuri vechi de a gândi și de a acționa, visuri vechi… Ne împiedică să avem visuri noi și să descoperim lumi și oameni noi.

  10. Legea schimbării – Istoria se repetă până când ne învățăm lecția și până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.

  11. Legea răbdării și a recompensei – Adevărata bucurie vine după ce facem ceea ce trebuie să facem și avem răbdare, constienți că ceea ce se ne dorim se va materializa la momentul oportun.

  12. Legea semnificării și inspirației - Primești ceea ce oferi. Adevărata valoare a ceea ce trăiești este rezultatul energiei pe care tu o investești în acel ceva și ce semnificație dai chiar tu acelei trăiri. Orice contribuție personală la viața ta este de asemenea o contribuție personală la întreg. Ceea ce aduci în viața ta din iubire, inspiră de asemenea Întreg Universul.

  Acestea sunt cele 12 Legi ale KARMEI.
Vă doresc o zi deosebită!!
Cu drag, Gabriela P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu