miercuri, 24 septembrie 2014

Când iubești, iubești și defectele!

 

„Dragostea nu-i atunci când iubești pentru că celălalt este frumos, corect, nebăutor, nefumător, asigurat material, ci atunci când pur și simplu iubești.”
   Deși toată lumea ar trebui să știe ce este dragostea, ce se simte atunci când iubeși, nimeni nu știe sau foarte rar se întâmplă să mai fie câte cineva care să știe ce este dragostea. Din păcate, dragostea a devenit una dintre cele mai rare experiențe.
Dragostea e, probabil, atunci când iubim până și defectele celuilalt. Dacă persoana care îți stă alături ți se pare frumoasă, inteligentă, talentată, asta nu înseamnă că este neapărat vorba de dragoste. Este cu totul altceva atunci când îi știi dar îi și iubești defectele.
    Oamenii cred că pot să iubească numai atunci când găsesc partenerul potrivit, dar asta este o mare prostie, deoarece nu-l vom găsi. Credem că vom fi capabili să iubim doar atunci când vom găsi acea femeie perfectă sau acel bărbat atât de perfect. Nu-i vom găsi niciodată, deoarece femeia perfectă și bărbatul perfect nu există, iar dacă ar exista nu și-ar bate capul cu dragostea noastră, pur și simplu nu i-ar interesa.
    Am să vă redau o povestioară din cartea lui Osho - Când iubești, referitoare la bărbatul perfect și femeia perfectă:
Am auzit de un bărbat care a rămas holtei toată viața pentru că o căuta pe femeia perfectă. La vârsta de șaptezeci de ani, cineva l-a întrebat: ”Ai călătorit foarte mult - ai căutat de la New York în Katmandu, din Katmandu la Roma, de la Roma la Londra. Chiar nu ai putut să găsești femeia perfectă? Nici măcar una?”  Bătrânul s-a întristat profund. A spus: ”Ba da, o dată am găsit-o. Într-o zi, cândva de mult, am dat peste o femeie perfectă.” Curios l-a întrebat mai departe: ”Și ce s-a întâmplat? De ce nu te-ai căsătorit?” Trist, bătrânul i-a spus: ”Pentru ce? Ea îl căuta pe bărbatul perfect.”

   Atunci când iubești renunți la unele lucruri, încetezi să mai trăiești doar pentru tine, trăiești atât pentru tine cât și pentru persoana iubită, începi să te îngrijorezi pentru sănătatea sa, te gândești la ea și la starea sa interioară, te gândești la cum se simte, cum îi merge pe parcursul zilei… Și ea își face pentru tine aceleași griji…
   Frumusețea, pasiunea, sunt plăcute, dar ce te faci dacă te-ai îmbolnăvit sau dacă ai suferit un accident și ți-ai pierde frumusețea și sănătatea? Nu oricine va vrea să scoată de sub tine ploșca, să vegheze la căpătâiul tău, căci în jur sunt multe persoane de sex opus frumoase și sănătoase.
   Cu mulți oameni este bine atâta timp cât totul este bine – dar dacă ți s-ar întâmpla vreo nenorocire, omul tău trebuie să fie unul care îți stă alături, care te susține și te ajută să depășești momentele dificile. Omul tău este reazămul tău, ocrotirea ta, iar tu ești reazemul lui, și el simte că tu nu o să-l dezamăgești, că acasă este așteptat totdeauna, că aici se poate destinde, poate scăpa de stresul și de tensiunile luimii exterioare, că aici o să fie bine, că aici este ocrotit psihologic.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu