marți, 1 iulie 2014

Lecții de viață pe care ar trebui să le învățăm!

 
Sunt o mulțime de lecții pe care am fi dorit să le învățăm înainte de a trece printr-un moment neplăcut, pentru a le aprecia și aplica. Cum cred că există persoane care pot învăța din experiența celorlalți mai jos veți regăsi cele mai importante lecții de viață pe care ar trebui să le învățăm.

    Sănătatea este cea mai valoroasă posesie!
  Sănătatea este o comoară de neprețuit, apreciaz-o, îngrijește-o și protejeaz-o. Sănătatea este deseori irosită de tineri înainte să aibă șansa s-o aprecieze la adevărata valoare. Tindem să o luam de-a gata, pentru că ne naștem cu ea. Nu trebuie să ne îngrijorăm pentru ea, așa că nu prea îi acordăm atenție…până când suntem obligați. Ai grijă de sănătatea ta acum.

    Banii nu vor rezolva NICIODATĂ problemele noastre!
  Banii sunt un instrument; o ustensilă cu ajutorul căreia ne cumpărăm necesitățile, dar nu vor fi ca un pansament pentru problemele noastre. Sunt o multitudine de oameni care trăiesc cu foarte puțin și totuși sunt fericiți și împliniți…și mai sunt și oameni care sunt înconjurați de obiecte scumpe, dar au o viață mizerabilă.
  Cu ajutorul baniilor ne potem cumpăra o casă frumoasă, o mașină puternică, pantofi cu toc, poate și securitate și confort, dar nu pot repara o relație, „fericirea” pe care o aduce banii nu este de durată. Dacă ne așteptăm ca „lucrurile” pe care ni le cumpărăm să ne îmbunătățească situația, atunci nu vom fi niciodată pe deplin fericiță.

    Nu putem mulțumi pe toată lumea!
 „Nu cunosc secretul pentru succes, dar secretul eșecului este să încerci să mulțumești pe toată lumea.” Bill Cosby
   Nu avem nevoie ca ceilalți să fie de acord cu noi sau să ne placă. Este în natura umană să dorim să fim plăcuți, să aparținem undeva, să fim respectași și prețuiți, dar toate acestea nu sunt sinonime cu integritatea și fericirea. Ceilalți nu ne pot oferi acceptul pe care-l cautăm. Acesta vine din interior. Vorbește, încarcăte cu energie, accesorizează-te cu ceea ce ai nevoie, cere respect, rămâi fidel propriilor valori.

   Nu este o rușine să nu știm
 Nimeni nu știe tot. Nimeni nu are răspunsurile la toate întrebările. Nu este nicio rușine să spunem: „Nu știu despre asta”. Să ne prefacem că suntem perfecți, nu ne va face perfecți. Avem această idee, greșită, cum că este jignitor să ne recunoștem limitele sau necunoștințele, dar nu este posibil să știm tot. Învățăm pe măsură ce experimentăm, așa e viața... și în plus, nimănui nu-i place un știe-tot. Un pic de vulnerabilitate ne va face mult mai ușor de simpatizat.

   Privitul din perspectiva este un lucru genial!
  Tipic, atunci când suntem îngrijorați sau supărați, este pentru că nu mai privim din perspectivă. Tot ceea ce se întâmplă în viața noastră pare măreț, important, dar vizualizat într-o imagine de ansamblu este un nimic. Lupta pe care o avem, slujba pe care nu am primit-o, schimbarea neașteptată, lucrul pe care ni l-am dorit, dar nu l-am primit - cele mai multe nu vor conta în 20, 30 sau 40 de ani de azi înainte. Este greu să vedem lucrurile pe termen lung, când suntem obișnuiți să facem totul pe termen scurt, dar dacă nu este pe viață și pe moarte, lasă-l purtat de vânt.

   Nu primești întotdeauna ceea ce îți dorești!
 „Viata este ceea ce se întampla în timp ce ești ocupat cu alte lucruri.” John Lennon
 Nu contează cât de atent plănuim și cât de greu muncim, câteodată lucrurile pur și simplu nu ies așa cum ne dorim… și asta este ok. Avem tot felul de așteptări, imagini predefinite de cum ar trebui să arate viața ideală, dar deseori acestea nu sunt din realitatea în care ajungem să trăim. Câteodată visurile noastre eșuează iar uneori ne schimbăm gândul chiar în mijlocul acțiunii. Trebuie doar să experimentăm mai multe lucruri, înainte să ne găsim calea corectă.

   Fă pace cu tine însuți!
  Deseori simțim că trebuie să facem mai multe lucruri în același timp. Trebuie să decidem totul, să trasăm linia vieții noastre, să experimentăm totul, să fim în frunte, să ne găsim sufletul pereche, să aflăm sensul vieții și toate astea în același timp.
  Încetinește, nu te lasa prins în vârtej. Lasă viața să-și urmeze cursul. Așteaptă un pic și vezi unde te poartă și ia-ți timp ca sp-ți cântărești opțiunile. Bucură-te de fiecare înghițitură, lasă-ți timp să explorezi ceea ce este în jurul tău, așteaptă ca cealaltă persoană să termine de vorbit. Acordă-și timp să gândești, să mesteci ceea ce este important. Să pornești o acțiune este un punct critic. Să lucrezi pentru a-ți atinge scopurile și să-ți plănuiești viitorul este deseori foarte util în viață, dar grăbind lucrurile și aruncându-te cu capul înainte este un bilet doar dus către o bună oportunitate de a-ți rata viața și de a o vedea cum trece pe lângă tine.

    Nu totul este despre tine!
  Tu nu ești centrul universului. Este dificil să vezi lucrurile dintr-un punct de vedere diferit de al tău, având în vedere că suntem mereu atenți la ceea ce se întâmplă în viața noastră. „Ce trebuie să fac azi?” „Ce reprezintă asta pentru mine, pentru cariera mea, pentru viața mea?” „Ce vreau?” Este normal să fii intens captivat de ceea ce se întâmplă în propria viață, dar este necesar să acorzi mai multă atenție la ceea ce se întâmplă în jurul tău și cum anumite lucruri afectează anumite persoane, la fel cum tu îți influentezi propria viață. Te ajută să vezi lucrurile în perspectivă.

    Dragostea este mai mult decât un sentiment, este o alegere!
  După explozia inițială de fericire, pulsul iubirii și pasiunii nu ține prea mult. Însă, acest lucru nu înseamnă că relațiile de iubire de lungă durată nu sunt posibile. Dragostea nu este doar un sentiment; este o alegere pe care o faci în fiecare zi. Trebuie să alegem să lăsăm supărările să plece, să iertăm, să fim blânzi, să respectăm, să oferim suport și să fim fideli. Relațiile implică muncă. Câteodată este ușor, iar altădată este incredibil de greu, dar depinde de noi să decidem cum acționăm, gândim și vorbim.

   Nu lua nimic de-a gata!
  Deseori nu apreciem ceea ce avem, până îl pierdem: aici se include sănătatea, familia și prietenii, slujba, banii pe care îi ai sau pe care crezi că îi vei avea mâine. Când suntem tineri, avem impresia că părinții noștrii vor fi mereu acolo, dar nu este așa. Suntem de părere că avem mult timp ca să reluăm legătura cu prieteni vechi sau să-ți petreci timpul cu cei noi, dar nu avem. Nimic nu are garanția că va fi acolo și maine, așa dar fă-ți timp pe cei la care ții.
  Aceasta s-ar putea să fie o lecție de viață foarte grea, dar e și cea mai importantă: Viața ți se poate schimba într-o secundă. Fii sigur că apreciezi ceea ce ai, cât timp îl ai!

Sursă: http://nuaisacrezi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu