miercuri, 7 mai 2014

De ce doare atât de rău despărtirea?


   Salutare dragii mei, 

    Probabil că și tu ți-ai pus această întrebare... De ce suferim atât de tare în urma unei despărțiri?
    Se spune că pentru a depăși un anumit moment dificil din viața noastră, în primul rând trebuie să înțelegem starea respectivă și apoi să găsim soluția potrivită.

    


    Sadhguru, un mistic, filantrop și yoghin indian foarte celebru în timpurile noastre, vorbește despre despărțirea de partener/ă, ca fiind una dintre cele mai tulburătoare evenimente din viața.
    Iată care este părerea acestui indian celebru, Sadhguru:

Desprățirea este dureroasă...

    Trebuie să înțelegi că ceea ce înțelgi tu ca sine, în acest moment, este un mare volum de memorie. Corpul tău este așa cum este, fiindcă porți memoria genetică a mamei tale, a tatălui tău. Ai nasul mamei tale, complexul tatălui tău și alte lucruri de la bunicul tău, fiindcă ceea ce numești tu ca fiind corpul tău, este un amalgam simplu de memorie. O memorie veche, trăiește în corpul tău. Ceea ce numești tu mintea mea, este 100% memorie. Așa încât, în multe feluri, ești ca o traistă imensă a memoriei.
    Iar memoria te pătrunde în moduri diverse. Prin toate cele 5 simțuri acumulezi memorie. Ceea ce vezi, ceea ce auzi, ceea ce miroși, ceea ce guști și ceea ce atingi. Dintre toate aceste 5 moduri de a strânge amintiri, ceea ce vezi și ceea ce atingi sunt cele mai adânci forme ale memoriei.
    Cu deosebire, ceea ce atingi, creează un anume mod de a stoca memorie în tine. În anumite aspecte, atunci când vrei să te desparți de cineva, înseamnă că vrei să rupi acea amintire din tine. Și acest lucru nu va fi ușor, din diverse motive. Singurul fapt că vrei să treci prin această despărțire, înseamnă că vrei să termini cu acea amintire. Nu neapărat să ștergi amintirea, dar pe cineva care ți-a fost partener și în multe moduri, o parte din viața. Încet - încet, începi să experimentezi relația cu această persoană, ca pe un bagaj pe care nu vrei să îl porți.Vrei să înlături acest bagaj, dar afli ca acest bagaj nu este ceva ce porți în mod voluntar, ci ceva ce stă lipit de tine, în mod compulsiv.
    Așa încât, orice stă lipit de tine compulsiv și tu încerci să-l smulgi, doare! Vezi dacă poți să te rupi de mama ta. Vezi dacă poți să te rupi de sora ta. Vei vedea că este imposibil. În mod similar, memoria este construită în legatură cu partenra/ul tău. Nu poți pur și simplu să scapi de aceste trăiri. Chiar dacă din punct de vedere mental și psihologic ești echipat/ă să faci acest lucru, dacă o faci, vei vedea cum tot sistemul tău va trece totuși, printr-un anume nivel de suferință.
    Vei vedea cum, mai ales atunci când te rupi de partener, fie prin divorț sau moarte, memoria sa din corpul tău va fi chiar mai activă și mai ales atunci când nu este cu tine.
     Și mai ales când este vorba despre moarte, vezi cum memoria partenerului tău funcționează în fiecare celula a corpului. Nu este doar un proces emoțional și psihologic. Este și un proces fizic, așa încât divorțul sau despărțirea sunt ca o moarte voluntară.
    Iată această înțelegere a existenței și a felului cum acest sistem funcționează, a faptului că trupul nostru are o memorie care nu funcționează în felul cum functioneaza mintea… căci mintea poate decide să se răzgândească, dar trupul nu se poate decide asemeni minții. Cu cât introduce mai multă memorie în el, cu atât mai confuz devine. De aceea se spune: „până când moartea vă va despărți”. Așa încât, un anume tip de memorie, trupul o reține mult mai bine. Dacă alegi despărțirea, din orice motiv, trebuie să înțelegi că în mod esențial, înseamnă că alegi să omori ceva din tine. Pentru că ceea ce tu numești sine, este un anume volum de memorie.

Cum să treci peste aceste momente mai ușor?

    Mulți oameni cred că cel mai ușor lucru pe care îl pot face, este să treacă repede în altă relație de același tip. Dar astfel vor cauza mai mult chin și agitație în sistem. Este extreme de important ca trupul să aibă destul timp pentru a lucra cu acele memorii, timp destul ca să țină amintirile la o anumită distanță. E important să treci prin acest proces așa cum trebuie, la fel cum este important să fii în controlul fiecărui aspect din viața ta.
   Doi oameni care au împărțit emoțiile lor, corpurile lor, senzațiile lor, despărțindu-se este că și când s-ar rupe și ei, la rândul lor în două, având în vedere că memoriile lor s-au contopit. Și asta se întâmplă chiar și atunci când nu mai suferi această persoană, tot doare, fiindcă încerci să smulgi acea amintire care ești tu.
Dar dacă fiecare dintre noi lucram mai mult la nivel spiritual, dacă suntem în mod suficient conectați la interiorul nostru, reușim să ne separam doar de partener, dar nu și de noi înșine!

          Este timpul să întelegi deplinătatea vieții

    Multe parteneriate au această caracteristică: intri în relație fiindcă de unul sau una singur/ă, te simți incomplet/ă; dar tu ești deja un proces de viață complet, ce nu are nevoie de nicio asistență din exterior. Așa încât, ajuns/ă într-o astfel de situație, trebuie să îți întorci privirea și să vezi, este timpul să găsești deplinătatea acestei vieți. Este timpul să descoperi că această ființă este o ființă completă, ce nu are nevoie de o asistentă externă, ca să fie exact așa cum este.
    Sa ne ducem viața într-o societate, poate însemna că suntem inter-dependenți. Dar existența fundamentală și echilibrul a ceea ce suntem, spațiul a ceea ce suntem, posibilitațile ființei noastre, sunt un proces deja complet! Existența noastră internă este deja completă și este mai mult decât amintirea. Nu trebuie să ne dividem și în interiorul nostru…

Tu cum reușești să treci peste despărțire? 

Aștept să-mi împărtășiți părerile voastre despre cum reușiti să faceți față unei despărțiri!!

Să aveți o zi minunată și numai gânduri bune!! 
Vă pup!
 Cu drag, Gabriela P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu