miercuri, 13 februarie 2013

Găsește-ți fericirea și liniștea interioară



      Fericirea și liniște interioară vin o dată ce acceptăm ceea ce trebuie acceptat. Mulți dintre noi ne pierdem în  gânduri, refuzând să ieșim de acolo.
     Atunci când suntem neliniștiți trebui să fim foarte atenți la emoția pe care o păstrăm în noi, nu ește suficient să schimbăm gândurile. O prietenă îmi zicea în felul următor: „Îmi schimb gândurile, încerc să văd partea bună a lucrurilor, dar deși fac lucurul ăsta încă mă simt îngrijorată”, asta pentru că emoția a rămas, nu a dispărut. Sunt convinsă că principiile de mai jos te vor ajuta să vezi că toate întâmplările, fie că sunt rele fie că sunt bune, nu sunt întâmplătoare și că trebuie să le vezi ca atare.

    Iată principiile:

 Orice persoană pe care o întâlnim în drumul nostru prin viață este persoana potrivită!

    Chiar dacă suntem înclinați să spunem exact opusul, mai ales atunci când în viața noastră apar persoane care ne rănesc și ne marchează emoțional pentru o eternitate, nimeni nu apare întâmplător în viața noastră. Oamenii nu sunt niciodată o întâmplare. Fiecare persoană cu care interacționăm, indiferent că este o interacțiune pozitivă sau negativă, este menită să ne învețe ceva. Fiecare persoană este persoana potrivită! 
  Fiecare persoană din jurul nostru reprezintă „ceva” anume în destinul nostru. Aparent, unele persoane au un efect benefic asupra noastră, ajutându-ne să ameliorăm sau să îndreptăm o situație anume. Aparent, unele persoane ne pun piedici serioase în a ajunge acolo unde ne dorim. Fiecare persoană ne trasează o linie, mai mare sau mai mică, în linia mare a destinului nostru. Fiecare în parte ne ajută să ne însușim lecția și să facem un pas înainte în propria evoluție. 

  Ceea ce ni se întâmplă este singurul lucru care ni s-ar fi putut întâmpla

    Ai fi înclinat să spui NU, nu este așa. TOTUL s-ar fi putut întâmpla în mii și mii de alte feluri. Totul s-ar fi putut întâmpla astfel încât tu să eviți să treci prin ceea ce ai trecut. Totul s-ar fi putut întâmpla într-un fel mai bun, mai luminos, mai puțin dureros decât modalitatea în care ți s-a întâmplat. Ai fi inclinat să-ți faci mii de scenarii cu privire la maniera în care ai fi putut să reacționezi într-o situație anume sau față de o persoană anume. Ai fi înclinat să-ți adresezi de o mie de ori ‘cum ar fi fost dacă aș fi procedat altfel”. Ai fi înclinat să-ți juri de o mie de ori că dacă ai mai trăi încă o dată același lucru ai proceda altfel, fără să faci aceleași greșeli.
    Absolut nimic nu ar fi putut să fie în vreun alt fel. Nici în cel mai insignifiant detaliu. Ceea ce ai trăit este singura și unica experientă pe care ai fi putut să o trăiești. Ceea ce ți s-a întâmplat este exact ceea ce ar fi putut să ți se întîmple. Ceea ce ți s-a întâmplat este fix ceea ce TREBUIA să ți se întâmple. Ceea ce ți s-a întâmplat era ceea ce trebuia să aibă loc pentru ca tu să-ți înveți lecția și să mergi în continuare pe drumul tău. Chiar dacă ne sfidează puterea de înțelegere, chiar dacă lasă urme eterne în suflet, chiar dacă ne jignesc inima și egoul, bune sau rele, în funcție de felul în care le percepem noi, situațiile pe care le întâlnim în viață sunt perfecte.

Fiecare moment în care începem ceva este momentul potrivit pentru a începe

    Parcă niciodată nu este bine să înceapă ceva. Parcă niciodată MOMENTUL nu este momentul potrivit. Parcă niciodată nu suntem pregătiți realmente pentru a face loc unui altceva, unui altcuiva în viața noastră. Întotdeauna avem nevoie de mai mult timp pentru a ne pregăti de intrarea acestui lucru în viața noastră. Niciodată nu avem suficient de mult timp încât să finalizam această pregătire. De cele mai multe ori, viața ne ia prin surprindere. De cele mai multe ori, ne lăsăm luați prin surprindere. Dar ceea ce trebuie să se întâmple se întâmplă la momentul potrivit. Nici mai devreme, nici mai târziu decât la momentul potrivit. 


  Ceea ce s-a terminat e terminat.

Oricât ai încerca să împiedici un lucru în a se termina, când este timpul potrivit să se termine, se va termina. Este o stare pe care trebuie să o accepți ca atare, cu gândul că te va ajuta să evoluezi. Orice lucru care se termină este menit să facă loc altuia nou. Iar lucrul nou, mai devreme sau mai târziu, la momentul potrivit, va apărea. Orice lucru care s-a terminat a fost o experiență care a trebuit trăită. Îmbogățit cu ea, poți trece la etapa următoare, etapa în care pornești iarăși în călătorie, căutând, aflând, făcând iar greșeli, învățând din ele, făcând loc altor experiențe în viața ta, pregătindu-te pentru ele. Când un lucru s-a terminat, chiar dacă în urma lor vor exista regrete, amintiri, păreri de rău, gândește-te că scopul lui a fost ca tu să înveți ceva. Să mergi mai departe și să fii pregătit pentru alte lucruri care apar în viața ta. 

        Alungați-vă orice gând și simți-ți bucuria de a trăi. 
Vă doresc o zi specială alături de persoanele minunate din viața voastră!
Cu drag,
Gabriela Pașcu

 Bibliografie: http://www.kudika.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu