marți, 9 octombrie 2012

Crezi că este o coincidență că ai întâlnit o anumită persoană?

     Poate că te-ai întrebat, la un moment dat, care a fost rolul unei anumită persoană în viața ta sau poate ce rost a avut o anumită suferință pe care ai avut-o de depășit..
     Dar se poate să te fi gândit vreodată că Orice persoană pe care o întâlnești în drumul tău, numit VIAȚĂ, este exact persoane potrivită? și că orice suferință îndurată a fost exact ceea ce aveai nevoie pentru a depăși un animit moment din viața ta?

    Eu mă întreb cum ar fi viața în această lume dacă totul ni s-ar cuveni făra ca viața să ne ceară ceva în schimb, un mic efort din partea noastră... Observ cum foarte multe persoane își doresc lucruri mărețe și cum au uitat cu desăvârșire să se mai bucure și de lucrurile mărunte... Este trist, căci din moment ce nu te poți bucura de lucurile mărunte, cum crezi că vei putea să te bucura de cele mărețe? Crezi că acea fericire este de durată? Probabil că se va spulbera imediat ce va începe să ia naștere o nouă dorință în tine ... un alt lucru la fel sau chiar mai măreț decât primul, și toate până când?
     Oare te-ai mai bucura la fel de mult dacă totul ți s-ar oferi pe tavă?
     Eu cu siguranță mi-aș pierde acea bucurie pe care o simt de fiecare dată când depăsesc anumite piedici ale vieții.
     În cele mai mule cazuri, suferința este provocată de o anumită persoană pentru care avem sentimente puternice și care nu ne le împărtășește sau poate că sentimentele sale nu sunt la aceeași intensitate cu ale noastre. Dar te-ai gândit că acea persoană n-a apărut ca o simplă coincidență în viața ta?
     Cineva zicea : „Nimic nu este întâmplător în viață”, nici că tu citești acest articol în momentul de față... Eu cred cu tărie în această afirmație.
     Oamenii care apar în viața noastră nu sunt niciodată o întâmplare, fericită sau nefericită. Faptul că ne interesectăm cu anumită persoană într-un anumit moment din viața noastră nu este o întâmplare. Fiecare persoană cu care interacționăm, fie că ne încarcă pozitiv sau nu, este menită să ne învețe ceva fără de care nu am putea trece la următorul nivel.
     Fiecare persoană este ACEA PERSOANĂ POTRIVITĂ care apare la MOMENTUL POTRIVIT, chiar dacă uneori suntem tentați că credem că o anumită persoană nu și-a avut rostul său în viața noastră, cu timpul probabil îi vei înțelege scopul... Fiecare persoană reprezintă o anumită piesă în evoluția, în dezvoltarea noastră. Unele persoane au un efect benefic asupra noastră, ajutându-ne să depășim anumite momente dificile din viața noastră sau pur și simplu oferindu-ne putere pentru a merge mai departe, toate aceste făcându-ne să ne simțim împliniți. Alte persoane pot avea un efect negativ asupra noastră, punându-ne piedici serioase în a ajunge acolo unde visăm, poate apărea ca un test peste care trebuie să trecem cu brio sau pur și simplu poate fi un motiv pentru a ne întreba dacă ceea ce ne dorim este ceva necesar pentru noi. Atunci când întâmpinăm cel mai multe piedici poate că atunci ar trebui să ne dăm mai multă silința pentru a depăsi împedimentele.
    Fiecare persoană care intră în viața noastră își trasează o linie mai mare sau mai mică în linia mare a destinului nostru. Fiecare în parte ne ajută să învățăm anumite lecții atât de necesare evoluției noastre, să facem un pas înainte în dezvoltarea noastră. 
     Deci să nu avem regrete că am întâlnit o anumită persoană în viața noastră... iar în loc să simțim regret pentru o anumită întâmplare din viața noastră cu o anumită persoană mai bine ne-am gândi că a fost persoana potrivită și că acea întâlnire a fost necesară pentru evoluția noastră. 
     Problema e că unii nu înțeleg scopul anumitor persoane din viața lor și nu reușesc să meargă mai departe tocmai pentru că nu reușesc să înțeleagă care a fost scopul .... sau pur și simplu sunt prea preocupați să disptrugă sentimentele care le au față de acea persoană care i-a provocat atâta suferință încât refuză să iasă la lumină... rămân acolo prin de resentimente și cu gânduri tot mai negre, învinuindu-se de absolut orice și jurându-și că nu va mai face niciodată aceleași greșeli. Nu fac altceva decât să se oprească într-un anumit moment din viața lor..
    Într-un viitor atricol mi-ar plăcea să vorbim despre suferință, despre rolul suferinței în viața noastră...
    Care este rolul tuturor lucrurilor neplăcute peste care suntem forțați să trecem? Care este rolul fiecărei persoane care ne traversează viața?
     Aștept opiiniile voastre.
    Voi ați descoperit care au fost învăturile pe care trebuia să le trageți din fiecare sau din cele mai importante întâmplări din viața voastră?

Vă îmbrățisez cu drag,
Gabriela!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu