luni, 6 august 2012

Înlătură gândurile negre din viața ta!

„Cea mai mare descoperire a generației mele este aceea că ființele umane își pot schimba viața modificându-și atitudinea mentală.” William James

    Viața noastră și toate lucrurile peste care trebuie să trecem, fie că sunt bune fie că sunt rele, sunt influiențate de gândurile noastre care pot fi negative sau pozitive. Dacă gândurile negative sunt deasupra celor pozitive înseamnă că nu suntem mulțumiți de viața noastră, iar noi știm foarte bine acest lucru.

    Marea majoritate a oamenilor care au o viață minunată nici măcar nu realizează de ce sunt atât de bucuroși și mulțumiți de viața lor. Însă această mulțumire vine din interiorul lor și iubirea pe care o pun în orice lucru minor pe care îl fac. Nu s-ar fi invetat nimic în această lume dacă nu s-ar fi pus iubire și credință că acea invenție va avea un real succes. Thomas Edison a experimentat sute de filamente confecționate din diferite materiale până a inventat becul. În 1979 Edison a construit un bec mic pentru a fi utilizat în locuințe care la început a funcționat doar câteva ore după care s-a ars. Însă nu s-a dat bătut și a continuat să creadă în visul său astfel că în anul următor și-a văzut visul cu ochii confecționând un bec care a luminat 1.500 de ore fiind un real succes.
    Și atunci ne întrebăm: Ce ar fi lumea fără iubire? Fără credință? Fără vise?
    În primul rând nu am exista, căci fără iubire nu am fi putut fi concepuți. dacă iubirea ar înceta în această clipă, omenirea ar descrește rapid, iar în scurt timp ar dispărea. Orice invenție, orice descoperire și orice creație umană s-au născut din iubirea unei inimi.
    Viața este așa cum o gândim că e așa cum o simțim. Tu decizi cum vrei să-ți fie viața, eu decid pentru viața mea, puterea e în mână mea. Atunci când ne petrecem prea mult timp gându-ne la lucrurile rele care ni s-au întâmplat sau, pur și simplu, ne irosim timpul gândind negativ invităm lucurile rele în viața noastră. Exact cum spune și vorba: „Tot răul vine de o dată” ceea ce înseamnă că un rău le atrage și pe următorele, și asta pentru că ne concentrăm prea mult asupra lucrurilor care nu ne plac, încercând să găsim o explicație pentru cele întâmplate. Singura explicație este că-ți petreci prea mult timp gândind negativ, criticând și judecând ceea ce vezi și nu îți place. Concentrându-ne asupra problemelor nu facem altceva decât să le invităm în viața noastră, iar în aceste momente în care ne încearcă tot felul de gânduri negre ne este cu atât mai greu să găsim acea părticică de lumină care este producătoare de gânduri pozitive. Defapt acea lumină este mereu în apropierea noastră, ne urmează, așteaptând să-i acordăm atenție pentru a străluci din nou și a ne lumina viața.
    Ceea ce nu realizăm este că nimic în această lume nu este la voia întâmplării toate ceea ce ne mulțumește sau nu ne mulțumește este pentru că așa am decis noi prin intermediul gândurilor. Viața este simplă noi suntem cei care o complicâm cu tot felul de limite și gânduri negative. Atunci când ne preocupăm să oferim sentimente frumoase, emoții minunate celor din jur și ne concentrăm asupra lor, le atragem asupra în viața noastră. Ți s-a întâmplat vreodată să-ți dorești să ajuți pe cineva doar de dragul de a te simți util, special ... fără a aștepta nimic la schimb? Cum te-ai simțit? Cum ai primit fericirea de pe chipul acelei persoane? Probabil cu multă afecțiune și dragoste simțindu-te o persoană minunată și specială. Uneori acel chip minunat plin de mulțumire și fericire ne este suficient sau chiar mai mult decât ne-am fi dorit... Dacă căutăm să trăim mereu astfel de sentimente nu facem altceva decât să le atragem în viața noastră.

    Să nu-ți fie niciodată frică să oferi, oferă cu toată inima ta ... simte plăcerea de a oferi în tot trupul tău, dorința de a ajuta persoanele care au nevoie de ajutorul tău. 
     Doar dăruind necondiționat vom primi și noi la rândul nostru.

Vă doresc o zi specială!
              Cu drag, 
               Gabriela Pașcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu