luni, 6 august 2012

Cât de importantă este odihna pentru tine?


“Oamenii iau totul atât de în serios încât totul se transformă într-o povară. Învaţă să râzi mai mult!” 
Osho
Ca și în articolul precedent, voi începe acest articol cu o mică povestioară care arată impotanța odihnei.  Sunt de părere că omul poate învăța mult mai multe lucruri prin intermendiul unei povești.
Fiecare persoană înțelege și percepe informația în modul său așa că fiecare este liber să tragă propriile concluzii și învățături.
Sper să vă placă...
     Doi tăietori de lamne merg în pădure pentru o nouă zi de muncă. Primul tăietor de lemne își ia fierăstrăul și se trudește cât de mult poate, toată ziua, neoprindu-se nici măcar pentru un pahar cu apă sau pentru masa de prânz, crezând că atât timp cât muncește din greu, el va tăia mai multe lemne și, prin urmare, va câștiga mai mulți bani. 
Al doilea tăietor de lemne lucrează de asemenea din greu, dar ia frecvent pauze, așa încât primul tăietor de lemne i se pare că de fiecare dată când se uită la colegul său, acesta se odihnește, bea apă sau se joacă cu fierăstrăul său. Cu toate acestea, grămada sa de lemne pare întotdeauna mai mare și mai înaltă decât a primului tăietor de lemne. Cum e posibil așa ceva?
După ore de muncă neîntrerupte, acoperit de sudoare și aproape epuizat, primul tăietor de lemne se întrerupe în cele din urme un minut din munca sa și îl întreabă pe celălalt cum a fost în măsură să taie așa de multe lemne când pare să ia atât de multe pauze. Celălalt tăietor răspunde: „Asta-i simplu. În fiecare oră sau cam așa, mă opresc și îmi ascut fierăstrăul. În acest fel, lama este mai bine ascuțită și tăiatul este mult mai ușor!
Aceată poveste ilustrează importanța luării unor pauze în mod regulat pentru a te revigora, revitaliza, odihni și recupera. Odihnirea corpului, a minții și a spiritului ia într-adevăr timp însă este necesară. A dormi suficient este unul dintre cele mai bune obiceiuri care îți poate aduce fericirea. Ne petrecem cam o treieme din viață dormind, ceea ce este o importanță vitală în recuperarea și refacerea energiei noastre, dar calitatea somnului nostru este adesea sub medie. Mulți oameni nu dorm bine pentru că, pur și simplu, nu sunt conștienți de lucrurile pe care le-ar putea face pentru a-i ajuta să doarmă mai bine. Alți oameni sunt conștienți de ceea ce ar trebui să facă, dar nu pun pe primul plan somnul deoarece cred că alte lucruri sunt mai importante.
Odată ce începi să te bucuri de beneficiile somnului, acesta va deveni în cele din urmă o prioritate pentru totdeuna. Pentru moment cel puțin, încearcă să faci din asta prioritatea ta, setează-ți ca obiectiv să dormi 7-8 ore pe noapte.
Un mod de a ne oferi iubire este acele de a avea grijă de corpul nostru, iar corpul are nevoie de odihnă.
Pentru un somn cât mai liniștit poți apela la muzică de relaxare. Îți voi recomanda una din melodiile pe care le ascult seara înainte de culcare și care mă relaxează extraordinar de bine.
Vă doresc odihnă plăcută!
Vă îmbrățișez cu drag,
Gabriela Pașcu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu