luni, 6 august 2012

Care sunt punctele tale forte?

Cine dă libertatea în schimbul siguranţei, nu le merită pe niciuna şi le va pierde pe ambele.
Ben Franklin

     Articolul de azi aș dori să-l încep cu o mică povestioară, o povestioară care mie îmi place foarte și cred că fiecare poate trage o mică învățătură din aceasta așa că vă las pe voi să decideci care să fie învățătura...

     Povestioara începe cam așa...

     Un sacagiu chinez avea două oale mari atârnate de catele unui par pe care îl căra pe umeri. Una dintre oale avea o fisură, cealaltă oală era perfectă.
     La sfârșitul drumului lung de la râu la casă, oala perfectă era întotdeauna plină cu apă, iar oala crăpată era doar pe jumătate plină. Timp de doi ani lucrurile au mers la fel, sacagiu aducând doar o oală și jumătate de apă la casa lui. Desigur, oala crăpată era rușinată de imperfecțiunea sa și nefericită că reușea să realizeze doar jumătate din ceea ce îi era menit să facă.
     După doi ani în care s-a văzut ca un eșec total, oala crăpată i-a vorbit sacagiului într-o zi la râu. „Mi-e rușine de mine, pentru că această crăpătură laterală face ca apa să se scurgă pe tot drumul până la casa ta.
     Sacagiul i-a spus oalei: „Ai observat că există flori pe partea ta de drum, dar nu și pe partea celeilalte oale? Asta pentru că am știut întotdeauna despre felul tău, așa că am plantat semințe de flori pe partea tade drum și în fiecare zi, în timp ce ne întoarcem acasă, tu le udai. Timp de doi ani am putut culege aceste flori frumoase pentru a decora masa. Dacă tu ai fi fost perfectă, nu ar fi existat această frumusețe care să înnobileze casa. 
  
       Fiecare dintre noi avem propriile defecte unice și acestea fac viața noastră atât de interesantă și bogată. Trebuie doar să ne acceptăm pentru ceea ce suntem și pe toți ceilalți pentru ceea ce sunt și să căutăm partea bună în toți oamenii. 
     Fiecare persoană pe care o întâlnim are ceva bun să ne arate, este necesar că în primul rând să ne dorim să găsim acele lucruri bune iar apoi să avem ochii pentru a le vedea. Se spune că ceea ce vedem la ceilalți și ne place, defapt, acele calități le avem și noi, doar că nu știm că ele există acolo în noi și că așteaptă să fie descoperite.
     Înainte de a vedea acele lucruri bune în persoanele din jurul nostru, privește-te cu atenție și află care sunt punctele tale forte, căci ai cu siguranță multe, pentru aceasta îți recomand câteva întrebări:
     Ce anume te motivează să fii mai bun?
     Când simți cel mai mult că trăiești?
     Când te simți cel mai mult bine în pielea ta?
     Ce abilități noi înveți foarte ușor?
     Ce aștepți cu nerăbdare?
     Ce anume din trecutul tău îți stârnește nostalgie?

Succes!
Vă îmbrățișez cu drag,
Gabriela Pașcu.
      
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu